Prajitura cu smantana si caise
PrinteazaPrajitura cu smantana si caise din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, sare, caise, frisca, smantana, amidon, zahar vanilat, gem de caise.
- 250 g faina
- 50 g zahar
- 20 g drojdie
- 125 ml lapte
- 50 g unt
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- sare
Ingrediente topping:
- 1 cutie caise
- 50 g frisca
- 250 g smantana
- 1 ou
- 50 g zahar
- 1 lingură amidon
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g gem de caise
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un castron, formati o adancitura in mijloc si presarati zaharul.
Faramitati drojdia, dizolvati-o in laptele caldut si turnati-l in adancitura. Amestecati cu putina faina si acoperiti aluatul format, apoi lasati-l cca 15 minute sa creasca intr-un loc cald.
Adaugati untul, coaja de lamaie, sarea si framantati-l. Acoperiti-l si lasati-l alte 20 de minute sa creasca.
Scurgeti caisele. Ungeti cu grasime o forma rotunda. Preincalziti cuptorul la 170°C.
Framantati aluatul, intindeti-l si tapetati cu ele forma pregatita, lasand o margine libera. Intepati blatul cu o furculita si asezati caisele.
Amestecati smantana, frisca, oul, zaharul, amidonul si zaharul vanilinat.
Intindeti crema peste prajitura, lasati-o cca 15 minute, apoi coaceti-o 40-45 de minute.
Incalziti gemul, intindeti-l peste prajitura si presarati-o eventual cu fulgi de migdale.
Prajitura cu smantana si caise
Pofta buna!