Prajitura cu spuma si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu spuma si ciocolata din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, frisca, oua, zahar, fulgi de ciocolata, fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_spuma_si_ciocolata

pentru baza:

  • 200 g ciocolata neagra cu peste 70% cacao
  • 100 g ciocolata simpla cu lapte
  • 75 g unt
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar

pentru spuma 2:

  • 300 g fulgi de ciocolata
  • 500 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 2 linguri zahar pudra
  • fructe

Mod de preparare:

Pentru spuma de bază se topesc ciocolata şi untul şi se lasă deoparte.

Se mixează ouăle cu zahărul până ce se obţine un amestec albicios şi apoi se varsă peste ciocolată şi unt. Se continuă baterea.

Se bate frişca rece şi se amestecă în preparatul de la punctul 2.

Se amestecă uşor cu o spatulă şi apoi se repartizează în cercuri de metal aşezate pe o tavă.

Se dau la rece până se pregăteşte a doua spumă. Fulgii de ciocolată şi 100 ml frişcă lichidă se pun pe foc mic să se topească, amestecând.

Se bate restul de frişcă lichidă care trebuie să fie foarte rece pentru a se forma spuma necesară.

Se amestecă apoi în compoziţia de la punctul 3. Se toarnă în cercurile de metal care conţin cealaltă spumă şi se lasă la frigider cel puţin 4 ore. Se serveşte cu fructe şi zahăr pudră.

Prajitura cu spuma si ciocolata

Prajitura_cu_spuma_si_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.