Prăjitură de post cu nucă si stafide

Printeaza

Prăjitură de post cu nucă si stafide din: faina, miez de nuca, stafide, apa minerala, bicarbonat stins cu zeama de lamaie, dulceata de visine, ulei, scortisoara, cacao.

Ingrediente:Prajitura_de_post_cu_nuca_si_stafide

  • 400 g faina
  • 400 g miez de nuca macinat
  • 100 g stafide
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 250 g dulceata de visine
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao

 

Mod de preparare:

Pui toate ingredientele într-un castron mare şi amesteci bine circa 5 minute, apoi compoziţia rezultată o torni într-o tavă de cuptor unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci prăjitura la foc potrivit, circa 45-50 de minute.

Laşi 10 minute să se răcească, presari zahăr pudră şi tai prăjitura în romburi sau pătrate.

Prăjitură de post cu nucă si stafide

Prajitura_de_post_cu_nuca_si_stafide

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A facut cineva prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.