Prajitura de struguri cu migdale
PrinteazaPrajitura de struguri cu migdale din: frisca, iaurt, gelatina, struguri, migdale, oua, zahar tos, praf de copt, faina, zahar vanilinat, menta.
- 500 ml frisca
- 400 ml iaurt
- 15 g gelatina alimentara
- 800 g struguri negri
- 100 g migdale
- 4 oua
- 280 g zahar tos
- 160 g faina
- 2 g praf de copt
- doua pliculete zahar vanilinat
- menta verde
Mod de preparare:
Ouale se mixează cu 120 g zahăr tos, praful de copt şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 10-12 minute la foc potrivit.
Se opresc câteva boabe de struguri pentru decor, iar restul se spală şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o oală, se adaugă zahărul vanilinat şi se fierb 20 de minute.
Se pasează, se trec prin strecurătoare şi pulpa obţinută se lasă la răcit.
Gelatina se înmoaie în puţină apă rece, apoi se topeşte la bain-marie.
Frişca se mixează cu zahărul tos rămas până nu mai cade de pe braţele mixerului şi se amestecă cu iajrtul.
Se adaugă gelatina răcită şi pilpa de struguri, 50 g migdale tocate şi se mixeaza doua minute.
Se taie rondele din aluat, se aşază pe fundul unor căni şi se pune deasupra compoziţie.
Se aşază iar cercuri, se toarnă restul de compoziţie, se nivelează şi se introduc la rece.
Se serveste dupa minimum doua ore, cu siropul de struguri ingrosat, migdale si menta tocata.
Prajitura de struguri cu migdale
Pofta buna!