Prăjitură la tavă cu mere
PrinteazaPrăjitură la tavă cu mere din: drojdie, zahar, lapte, faina, ou, unt, moale, sare, nuci caramelizate, scortisoara, frisca, coaja de lamaie, budinca de vanilie, mere, suc de lamaie.
- 5 g drojdie
- 100 g zahar
- 175 ml lapte
- 450 g faina
- 1 ou
- 125 g unt moale
- sare
- 50 g nuci caramelizate
- 1/2 lingurita scortisoara macinat
- 250 g frisca
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic praf de budinda de vanilie
- 500 g mere rase si calite
- 1 kg mere crude
- 3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Se zdrobeşte drojdia şi se amestecă împreună cu 10 g zahăr şi laptele călduţ. Se lasă să crească 5 min. Se amestecă 350 g făină, 40 g zahăr, 1 ou, 50 g unt şi 1 praf de sare; se adaugă drojdia dizolvată şi se frământă aluatul.
Se lasă să crească 45 min. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se amestecă 100 g făină cu 75 g unt, nuci caramelizate, scorţişoară şi 50 g zahăr; se obţine un aluat sfărâmicios.
Separat se amestecă frişca împreună cu coajă de lămâie, praf de budincă şi mere călite rase.
Se decojesc merele şi se curăţă de cotoare; pulpa se taie felii şi se stropeşte cu suc de lămâie.
Se frământă aluatul şi se întinde o foaie, care se aşază pe tava unsă. Se repartizează deasupra crema de mere, feliile de mere şi fulgii de aluat; se coace 40-45 min. Se pudrează cu zahăr.
Prăjitură la tavă cu mere
Pofta buna!