Prăjitură tiramisu cu zmeură
PrinteazaPrăjitură tiramisu cu zmeură din: oua, zahar, migdale, faina, unt, frisca, ciocolata neagra, gem de caise, ciocolata neagra, cacao, sare, zmeura, scortisoara, menta, pere, inghetata de lamaie.
- 8 oua
- 265 g zahar
- 230 g migdale macinate
- 80 g faina
- 60 g unt
- 400 ml frisca
- 300 g ciocolata alba
- 300 g gem de caise
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g cacao
- sare
- 500 g zmeura
- o lingurita cu scortisoara
- menta
- pere
- inghetata de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează patru ouă împreună cu 150 g zahăr tos, migdalele, un praf de sare şi făina.
Se adaugă untul topit şi răcit, gălbenuşurile şi albuşurile rămase mixate separat cu zahărul tos rămas.
Se amestecă bine cu o lingură de jos în sus şi se toarnă într- o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-40 de minute, având grijă să nu se ardă.
Intr-o oală se topeşte la bain marie ciocolata albă cu 300 ml frişcă, se răceşte şi se mixeaza până devine ca o cremă.
Se taie foaia în trei părţi, se unge cu crema de frişcă şi cu gem, se presară zmeură şi se suprapun foile.
Frişca rămasă şi ciocolata neagră se topesc la bain-marie, se răcesc, se amestecă bine cu scorţişoara şi menta tocată
. Se toarnă peste prăjitură, se presară cacaua şi se introduce la rece.
Se serveşte rece, cu o salată de pere şi mentă sau cu îngheţată de lămâie.
Prăjitură tiramisu cu zmeură
Pofta buna!