Prajiturele cu ciocolata alba si neagra
PrinteazaPrajiturele cu ciocolata alba si neagra din: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, oua, sare, ciocolata alba, ciocolata neagra.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g cacao
- 5 g praf de copt
- 60 g unt
- 250 g zahar
- o lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- un praf sare
- cateva paie de plastic
pentru finisaj:
- 100 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, cacaua, praful de copt si sarea. Separat, la mixer, se amestecă untul cu zahărul şi esenţa de vanilie.
adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continul după fiecare, si apoi se adaugă amestecul de ingrediente uscate.
amestecă bine si se formează o bilă de aluat care se dă la congelator o oră.
In tava tapetată cu hârtie dejfopt se pun mici bile de aluat si se dau la copt 10-12 minute.
Imediat la scoaterea din cuptor, se înfig bucăţi de paie de plastic.
lasă apoi să se răcească în totalitate. Pentru finisaj, se topeşte ciocolata albă si prăjiturelele se trec prin ea.
Se lasă să se usuce. Apoi, se topeşte ciocolata neagră şi, cu dinţii unei furculiţe, se fac modele pe prăjiturelele albe.
Prajiturele cu ciocolata alba si neagra
Pofta buna!