Prajituri cu mandarine
PrinteazaO reteta de prajitura cu mandarine si oua, zahar tos, faina, unt, lapte, praf de copt, cafea instant, nuca macinata, mandarine, esenta de rom, pudra de scortisoara si un varf de sare.
- 4 ouă
- 400 g zahăr tos
- 500 g făină
- 250 g unt
- 400 ml lapte dulce
- un plic praf de copt
- două linguri de cafea instant
- 200 g nucă măcinată
- 500 g madarine
- esenţă de rom
- pudră de scorţişoară
- un vârf de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pun ouăle, 300 g zahăr tos, 50 g unt şi sarea. Se mixează, se adaugă laptele dulce, praful de copt, o lingură de cafea şi făina cernută.
Se presară jumătate din pudra de scorţişoară, se mixează şi aluatul obţinut se împarte în două. Se toarnă o parte din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se presară nucile, se coace 20-30 de minute, se scoate, se procedează la fel şi cu aluatul rămas, apoi se răceşte.
Untul rămas se pune într- vas împreună cu restul zahăr tos, cafeaua instant râma; o linguriţă de pudră de scorţişoc şi o lingură de esenţă de rom. Se mixează până capă aspectul unei creme pufoas se ung blaturile cu ea şi se sup pun.
Se decorează cu felii de ma darine, se introduce la re pentru minimum o oră, apoi se taie bucăţi. Laptele dulce se poate inlocui cu mandarine.
Poftă bună!