Rulouri de carne de rață cu prune și sos de vin roșu din: piept de rata, prune uscate, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, supa, unt, cimbru Ingrediente: 2 piepturi de rață dezosate și curățate 12 prune uscate Sare și piper după gust 1 lingură de ulei de măsline 1 ceasca de […]
Prune caramel cu carne
PrinteazaPrune caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa, zahar, ulei, faina, sare si piper.
- 300 g carne de porc sau vitel, taiata cuburi
- 500 g prune uscate afumate
- 1 ceapa potrivita
- 1 lingura cu zahar
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 lingurite cu faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune carnea in ulei, cu un praf de sare si putin piper. Las-o pana isis schimba culoarea.
Adauga ceapa, tocata cat mai fin (data pe razatoarea mica).
Lasa un minut, doua, apoi stinge cu o cana cu apa. Lasa acoperit
Caramelizeaza zaharul intr-o tigaie, apoi singe-l cu o lingura cu apa. pune prunele din care ai scos samburii. Lasa 2-3 minute, amestecand continuu.
Adauga si prunele peste carne si faina desfacuta in putintica apa. Acopera vasul si lasa la foc mic pana se umfa prunele.
Prune caramel cu carne
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de prune uscate cu carne
Mancare de prune uscate cu carne din: carne de vita, unt, prune, zahar, lamaie, faina, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept) 2 linguri cu unt 500 g prune uscate (fără sâmburi) 3 linguri cu zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă cu făină sare 1 ceapă tocată Mod de […]
Pofta buna!