Pui în bere cu mentă şi tarhon
PrinteazaPui în bere cu mentă şi tarhon din: copane de pui, ceapa, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, vanata, bere blonda, tarhon, menta, telina, conopida, unt, smantana, sare, piper, ulei, boia dulce, rozmarin, cuisoare.
- 8 copane de pui
- doua cepe albe
- doua cepe rosii
- usturoi
- 3 ardei capia
- doi dovlecei
- o vanata
- 5000 ml bere blonda
- tarhon
- menta
- 500 g telina
- 500 g conopida
- 50 g unt
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- ulei
- boia dulce
- rozmarin
- cuisoare
Mod de preparare:
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii.
Cepele albe şi cepele roşii se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele.
Se curăţă o căpăţână de usturoi, se spală şi se lasă întreg.
Dovleceii se spală, se taie rondele. Vânătă se spală, se taie jumătăţi, apoi felii sau cuburi.
Copanele de pui se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă.
In jurul lor se pun legumele, se presară mentă şi tarhon tocat, sare şi piper.
Se stropesc cu ulei, se toarnă berea, puţină apă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit 45-50 de minute, se scot şi se presară restul de verdeaţă.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea zece minute.
Conopida şi ţelina curăţate se spală, se taie bucăţi, se fierb în apă cu sare, apoi se scurg.
Se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, untul şi smântână şi se servesc lângă carnea de pui cu legume.
La mancare de pui cu legume se mai adauga boia dulce, cuisoare sau rozmarin.
Pui în bere cu mentă şi tarhon
Pofta buna!