Pui cu legume si sos

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi.

Ingrediente:Pui cu legume si sos

  • 2 buc. piept de pui
  • doi ardei capia
  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • 4 roşii
  • o conopidă mică
  • 200 ml ulei de măsline
  • 100 g făină
  • 200 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • usturoi

Mod de preparare:

Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi mai mici. Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi rondele. Roşiile se spală, se taie în sfer­turi şi se pun împreună cu cele­lalte legume într-un bol. Se adaugă conopida ruptă în bucheţele mici, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se adaugă jumătate din uleiul de măsline, se amestecă şi se pune totul într-o tavă de cuptor. Se toarnă apă cât să le acopere, se introduc în cup­torul încins şi se coc la foc mediu până s-au înmuiat.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Se condi­mentează, se trec prin făină, se scutură şi se prăjesc în restul de ulei încins. Când au devenit aurii se toarnă vinul şi se lasă pe foc până scade sosul format. Se serveste cu un sos format din smantana, usturoi si patrunjel.

Pui cu legume si sos

Pui cu legume si sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.