Pui cu legume si sos
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi.
- 2 buc. piept de pui
- doi ardei capia
- doi dovlecei
- doi morcovi
- 4 roşii
- o conopidă mică
- 200 ml ulei de măsline
- 100 g făină
- 200 ml vin alb demisec
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână
- usturoi
Mod de preparare:
Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi mai mici. Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi rondele. Roşiile se spală, se taie în sferturi şi se pun împreună cu celelalte legume într-un bol. Se adaugă conopida ruptă în bucheţele mici, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se adaugă jumătate din uleiul de măsline, se amestecă şi se pune totul într-o tavă de cuptor. Se toarnă apă cât să le acopere, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până s-au înmuiat.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se trec prin făină, se scutură şi se prăjesc în restul de ulei încins. Când au devenit aurii se toarnă vinul şi se lasă pe foc până scade sosul format. Se serveste cu un sos format din smantana, usturoi si patrunjel.
Pui cu legume si sos
Pofta buna!