Pui cu Sos de Lychee din: piept de pui, lychee, ardei, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, otet de orez, miere, ulei, sare, piper. Descoperiți o rețetă care îmbină savoarea delicată a puiului cu dulceața exotică a lycheeului, creând un fel de mâncare plin de aroma și culoare. Puiul cu sos de lychee este o […]
Pui inăbuşit in sos de boia
PrinteazaPui înăbuşit în sos de boia: carne de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, bulion, boia, faina, supa de pui, coaja de lamaie, smantana.
Ingrediente:
- 1 pui mai rotunjor
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură unt
- 3 linguri bulion
- 0,5 linguri boia (dulce sau iute după gust)
- 1 lingură făină
- 250 ml supă de pui
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Speli puiul, îl ştergi şi îl tai în 6 bucăţi pe care le prăjeşti în unt. Apoi scoţi bucăţile de carne şi le ţii la cald.
In untul rămas căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugi bulionul, boiaua şi făina.
Treptat, adaugi supa şi o laşi la fiert. Mai adaugi bucăţile de pui şi coaja de lămâie.
Fierbi totul acoperit la foc mic timp de 40-50 de minute. Indepărtezi coaja de lămâie pentru a nu deveni amară.
Amesteci smântână cu 5 linguri de sos, înglobezi apoi şi restul de sos, încălzeşti totul, dar nu laşi să fiarbă, pentru a nu se tăia smântână.
Pentru decor poţi folosi pătrunjel verde.
Pui înăbuşit în sos de boia
Tamales cu sos Mole și Pui din: porumb, supa de pui, untura, praf de copt, sare, piept de pui, sos mole, ceapa, usturoi, sare, piper. Descoperă o comoară a gastronomiei mexicane cu această rețetă autentică. Această preparație îmbină fragedea cărnii de pui cu intensitatea și complexitatea sosului Mole, oferind o experiență culinară de neuitat. Tamales, […]
Pofta buna!