Pui la capac
PrinteazaPui la capac din: pui, lamaie, sare, ulei, unt, uaturoi.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1/2 lamaie
- sare
- 3-4 linguri cu ulei sau 2 linguri cu unt
- usturoi
Mod de preparare Pui la capac:
Se curata puiul, se goleste si se spala in multe ape. Se sareaza usor dupa ce s-a frecat cu lamaie pe toata suprafata.
Lamaia ramasa se pune inauntrul puiului.
Cu 1 lingura de unt se unge puiul pe deasupra; restul de unt se pune in regiunea pieptului, pe dinauntru.
Astfel pregatit, puiul se pune pe un capac mare care acopera un vas cu apa. Se alege un capac potrivit de adanc care se asaza cu manerul in cratita.
Prin fierberea apei carnea se fragezeste. Se face la foc mare 60 minute. Se intoarce si se continua frigerea inca 30 minute.
Cand este gata, carnea se taie bucati si se serveste cu o garnitura potrivita si salata de sezon sau usturoi.
Pofta buna!