Pui la cuptor cu vin alb
PrinteazaPui la cuptor cu vin alb din: pui, ceapa, vin alb, curry, telina, rosii, rozmarin, cimbru, smochine, curmale, prune uscate, sare, piper, ulei, conopida.
- un pui
- 6 cpe
- 300 ml vin alb
- o lingurita cu curry
- doua telina mici
- 4 rosii
- o lingura cu romzarin
- o lingura cu cimbru
- 200 g smochine uscate
- 6 curmale
- 6 prune uscate
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- conopida
Mod de preparare:
Ţelinele se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri sau bastonaşe. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Smochinele, prunele şi curmalele curăţate de sâmburi se toacă mărunt, se amestecă bine cu cimbru şi rozmarin tocat.
Puiul se spală, se scurge de apă şi se condimentează în interior.
Se umple cu amestecul de fructe uscate şi se aşază într-o tavă adâncă în care s-au pus ceapa şi ţelina.
Se unge cu uleiul de măsline, se condimentează, se presară cu cimbru, curry şi rozmarin tocat, în jurul puiului se pun roşiile date pe râzătoare sau tăiate mărunt, se toarnă vinul, puţină apă, se condimentează şi se introduce în cuptorul încins.
Se întoarce din când în când ca să fie pătruns de vin pe toate părţile şi se coace până devine auriu şi poate fi pătruns cu dinţii unei furculiţe.
Se serveste fierbinte, cu sosul din tava si cu piure de conopida.
Pui la cuptor cu vin alb
Pofta buna!