Pui umplut cu sarmalute de orez in foi de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de pui umplut cu sarmale in foi de vita din: carne de vita, carne de porc, ceapa, orez, sare, piper, marar si ulei.
Ingrediente:
- 1 pui de1-1,5 kg
- 200 g carne de vită
- 200 g carne de porc
- 50 g ceapă
- 50 g orez
- 200 g foi de viţă sau 10-20 foi de viţă
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare :
Dai carnea prin maşina de tocat. Inăbuşi ceapa în ulei, adaugi sare, piper şi orez, apoi o amesteci împreună cu carnea şi mărarul, până obţii o compoziţie omogenă, din care formezi sărmăluţele în foi de viţă.
Speli şi cureţi puiul şi îl dezosezi la piept, păstrând pulpele, aripile şi toată pielea întreagă. Il umpli cu sărmăluţe, îl coşi, dându-i forma iniţială, îi legi şi aripile pe lângă trup şi îl introduci la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!