Pui umplut cu sarmalute de orez in foi de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de pui umplut cu sarmale in foi de vita din: carne de vita, carne de porc, ceapa, orez, sare, piper, marar si ulei.Pui umplut cu sarmalute de orez in foi de vita

Ingrediente:

  • 1 pui de1-1,5 kg
  • 200 g carne de vită
  • 200 g carne de porc
  • 50 g ceapă
  • 50 g orez
  • 200 g foi de viţă sau 10-20 foi de viţă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 linguri ulei

 

 

Mod de preparare :

Dai carnea prin maşina de tocat. Inăbuşi ceapa în ulei, adaugi sare, piper şi orez, apoi o ames­teci împreună cu carnea şi mărarul, până obţii o compoziţie omoge­nă, din care formezi sărmăluţele în foi de viţă.

Speli şi cureţi puiul şi îl dezosezi la piept, păstrând pulpe­le, aripile şi toată pie­lea întreagă. Il umpli cu sărmăluţe, îl coşi, dându-i forma iniţială, îi legi şi aripile pe lângă trup şi îl introduci la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.