Pulpe de curcan cu legume si verdeata din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel. Ingrediente: 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate sare și piper 4 linguri de ulei 2 cepe, tocate 4 fire praz, tocat 6 tulpini de telina, felii […]
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin
PrinteazaPulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare.
- 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproximativ 1,2 kg)
- 6-8 fire de rozmarin
- 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric
- 2-3 căţei de usturoi
- două linguri de unt
- o lingură de ulei de floarea-soarelui
- o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
- o linguriţă de sare
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pulpele de curcan, apoi şter- geţi-le cu o cârpă curată şi uscată.
Tăiaţi căţeii de usturoi feliuţe subţiri, iar costiţa şuviţe subţiri.
Folosindu-vă de un cuţit cu vârful subţire şi de degete, introduceţi feliuţe de usturoi, fire de rozmarin şi şuviţe de costiţă sub pielea pulpelor, apoi presăraţi-le cu sare $i piper şi ungeţi-le cu unt.
Stropiţi o tavă mică sau un vas Jena cu ulei şi aşezaţi pulpele în ea, apoi introduceţi-o în cuptor pentru 35-40 de minute.
După ce pulpele s-au rumenit frumos şi sunt bine pătrunse, tăiaţi-le felii şi serviţi-le cu salată verde sau murături.
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpe de curcan cu cartofi
Pulpe de curcan cu cartofi din: pulpe de curcan, usturoi, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe inferioare 3 căţei usturoi 200 ml vin roşu sec rozmarin sare piper 2 linguri ulei cartofi Mod de preparare: Speli pulpele, le usuci şi le crestezi din loc în loc. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl freci […]
Pofta buna!