Găină cu Smântână și Mărar – preparat tradițional românesc, apreciat pentru combinația sa delicioasă de arome și texturi. Această rețetă aduce împreună gustul bogat al cărnii de găină, cremozitatea smântânii și prospețimea mărarului, rezultând un fel de mâncare savuros și reconfortant. Perfectă pentru prânz sau cină, această rețetă este ușor de preparat și va fi […]
Rata cu masline si suc de rosii
PrinteazaRata cu masline si suc de rosii din: rata, ceapa, ulei, faina, vin alb, foaie de dafin, boabe de piper, lamaie, suc de rosii, masline.
Ingrediente:
- 1 rata
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingurita faina
- 1/2 pahar cu vin alb
- 1 foaie de dafin
- 3-4 boabe de piper
- 2-3 felii de lamaie curatata
- 1/2 pahar cu suc de rosii
- 15 masline
Mod de preparare:
Rata cu masline si suc de rosii: Tai carnea in bucati, iar ceapa o tai in solzi si o pui cu uleiul pe foc sa se caleasca la foc mic. Inabusi carnea separat.
Apoi pui ceapa peste carne, torni putina apa si lasi sa fiarba descoperit. Pui si sucul de rosii.
Cand este aproape fiarta carnea, pui maslinele, vinul si lamaia.
Lasi sa fiarba mai departe pana cand carnea este bine fiarta.
Apoi pui 1/2 lingurita faina diluata cu apa, foaia de dafin si boabele de piper. Nu lasi sa scada prea mult. Servesti rata rece.
Pofta buna!
Risotto cu Brânză Roquefort și Pere
Risotto cu Brânză Roquefort și Pere – Această rețetă combină cremozitatea risotto-ului cu gustul distinct al brânzei Roquefort și dulceața perei, oferind o experiență culinară unică și rafinată. Este ușor de preparat și plin de arome complexe care îți vor încânta papilele gustative. Brânza Roquefort este cunoscută ca “regele brânzeturilor” și este una dintre cele […]
O mancare delicioasa rata cu legume