Legume asortate in otet din: gogosari, morcovi, telina, conopida, usturoi, arpagic, otet, sare, zahar, miere de albine, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 15 gogosari verzi 30 gogosari rosii 2 radacini mari morcov 2 teline mari 1 conopida potrivita 2 capatini usturoi mari o jumarate kg arpagic Saramura: pentru fiecare kg de otet de […]
Rată cu mere la cuptor
PrinteazaRată cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi, boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare.
Ingrediente:
- 1 rata
- 4 mere
- 100 ml vin rosu
- 50 g unt
- 2 crengute de rozmarin
- 2-3 catei de usturoi
- 2 lingurite cu boia dulce
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- 2-3 linguri cu ulei de masline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amestecă energic uleiul cu usturoiul zdrobit, sare, piper, scorţişoară şi boia.
Separat, curăţă raţa, spal-o şi tamponeaz-o cu un şervet absorbant.
Umple-o cu trei mere şi unge-o cu amestecul de condimente.
Aşaz-o într-o tavă unsă cu unt şi las-o la cuptor 30 de minute.
Adaugă rozmarin şi mărul, tăiat în felii.
Stropeşte cu vin şi lasă la cuptor aproximativ o oră şi jumătate.
Serveşte-o alături de salată de varză-roşie.
Rată cu mere la cuptor
Pofta buna!
Cocktail cu brandy si curacao din: brandy, curacao, lichior, suc de lamaie, sirop, angostura, lamaie, zahar. Un cocktail vechi cu brandy si curacao, un cocktail adaptat zilelor noastre, usor de preparat si perfect pentru weekend. Ingrediente: 60 ml brandy 7.5 ml curacao cu portocala 1 lingurita lichior maraschino sucul de la 1/2 lamaie 15 ml […]