Reteta ciorba iute cu afumatura
PrinteazaReteta ciorba iute cu afumatura din: slanina, costita, ceapa, ardei, rosii, bulion, fasole, morcovi, patrunjel, taitei, boia, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g slănină afumată
- 400 g costiţă
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 2 linguri de bulion
- 300 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 150 g tăiţei sau fidea
- 1 lingură de boia iute
- 1 legătură de pătrunjel
- smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie slănina şi costiţa în cubuleţe şi rumeneşte-le puţin. Căleşte ceapa tocată mărunt, adaugă ardeiul şi roşia sau bulionul.
Când s-au rumenit, adaugă legumele rămase, tăiate cubuleţe. Presară boiaua şi amestecă.
Stinge cu 3 1/2 litri de apă şi condimentează după gust, cu sare şi piper. Lasă la fiert toate legumele aproximativ zece minute, până când se înmoaie.
Spre final, adaugă tăiţeii. Când e gata, presară verdeaţa tocată. Serveşte-o cu smântână şi ardei iute.
Reteta ciorba iute cu afumatura
Pofta buna!