Reteta delicioasa de chec cu mere
PrinteazaReteta delicioasa de chec cu mere din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie, mere, scortisoara.
- 6 ouă
- 1 cană zahăr
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 1/2 cană făină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- coaja de la jumătate de lămâie
- 3-4 mere tăiate cubuleţe
- 2 linguriţe scorţişoară
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul şi baţi până se întăresc bine albuşurile, ca la bezea.
Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul şi laptele, apoi le încorporezi uşor în compoziţia de albuşuri, să nu iasă aerul din albuşuri.
Pui esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Amesteci praful de copt cu făina şi pui câte puţin în compoziţie, amestecând continuu, cu mişcări ferme.
Dacă este prea moale compoziţia, mai pui făină, iar dacă ţi se pare prea tare, mai adaugi lapte. Amesteci merele cu scorţişoara şi cu o lingură de făină.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, iar peste aceasta pui merele. Laşi checul la cuptor 40-50 de minute.
Pofta buna!