Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat din: fasole alba, gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Descoperă rețeta autentică de zacusca de fasole de post, o specialitate românească bogată în arome. Află cum să prepari acest deliciu sănătos, cu informații complete despre calorii, […]
Reteta prajitura cu frisca
PrinteazaReteta prajitura cu frisca din: oua, zahar, faina, ulei, budinca, gelatina, frisca, iaurt, smantana.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 1 lingură apă
- 1 lingură ulei
Pentru cremă:
- 1 plic budincă cu gust de frişca
- esenţă de vanilie
- 1 plic gelatină
- 200 ml frişcă
- 3 linguri iaurt
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, împreună cu zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu apă şi ulei şi le adaugi peste albuşuri.
Amesteci cu o spatulă de sus în jos, apoi adaugi făina. Coci la foc potrivit biatul.
Pentru crema, prepari budinca conform instrucţiunilor de pe plic, gelatina la fel şi, când budinca ajunge la o temperatură suportată de deget, poţi să adaugi gelatina şi esenţa.
Insiropezi blatul, adaugi crema şi dai prăjitura la rece până se coagulează crema, de preferat peste noapte.
Baţi frişca bine şi, când e aproape gata, adaugi iaurtul şi smântână.
Decorezi prăjitura cu frişca astfel preparată.
Pofta buna!
Oțet Balsamic: Ghid Complet – Beneficii, Valori Nutriționale, Contraindicații și Rețete Delicioase
Oțet Balsamic: Ghid Complet – Beneficii, Valori Nutriționale, Contraindicații și Rețete Delicioase. Oțetul balsamic este un condiment cu o istorie fascinantă și un proces de producție unic, ce își are originile în regiunea Modena și Reggio Emilia din Italia. Acesta este cunoscut pentru aroma sa complexă și echilibrată, precum și pentru textura sa densă și […]