Tartine cu ansoa – Reteta pentru diabetici din: paine prajita, file de anchoa, ceapa verde, masline, lamaie, unt, ulei de masline. Tartinele cu anșoa reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet, combinând gustul intens și sărat al pestelui cu beneficiile unei alimentații echilibrate. Fileurile de ansoa sunt bogate în acizi grași omega-3, care sunt […]
Reteta zilei: Briose cu legume
PrinteazaBriose cu legume din: dovlecel, morcov, ou, ulei de masline, faina, zahar, sare, praf de copt, scortisoara, nuci pecan, cirese uscate.
Ingrediente:
- 1-1/2 cupe dovlecel ras
- 1 cana de morcov ras
- 1 ou
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cana faina
- 1/2 cana de zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/3 cana nuci pecan, tocate
- 1/4 ceasca cirese uscate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-o tava de briose se aranzeaza hartii. Intr-un castron mic combinati faina, zahar, praf de copt, sare si scortisoara.
Intr-un castron mare, se combina dovlecel ras, morcov, ou si ulei. Adauga ingredientele uscate in cele umede si se amesteca pana se combina.
adauga nuci pecan tocate si cirese uscate. amesteca si se impart in forme. coace timp de 15-18 minute.
Se lasa sa se raceasca inainte de servire.
Briose cu legume
Pofta buna!
Turtă Dulce Aromata din: faina integrala, miere organica, zahar brun, unt nesarat, ou, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, coaja de portocala. Descoperă arta preparării unei turti dulci desăvârșite cu un twist modern! Acest desert tradițional, îndrăgit de generații, este reinventat într-o variantă aromată și sănătoasă. Perfectă pentru mesele festive, această turtă dulce va […]