Reteta zilei: Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon

Printeaza

Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon din: cartofi rosii, branza cheddar, telemea, mozzarella, lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei, piper negru, bacon, ceapa verde.

 

 

Ingrediente:

  • 4 kg cartofi rosii , decojiti si taiati bucati
  • 180gr branza cheddar
  • 90gr branza telemea
  • 90gr branza mozzarella
  • 1 cana lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita mustar uscat
  • 1/8 lingurita boia de ardei
  • 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 4 felii de bacon, fiert si tocat
  • 5 fire ceapa verde, tocata

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o cratita fierbeti cartofii la foc mare timp de aproximativ 6-8 minute.

Scurgeti si clatiti cu apa rece. Scurgeti bine, apoi puneti intr-un vas termorezistent.

Amestecati impreuna lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei si piper.

Intr-o cratita la foc mediu, aduce amestecul de lapte la fiert. reduce focul la mic si se adauga branzeturile. amesteca usor si frecvent pana cand branza este topita.

Se toarna amestecul de branza topita peste cartofi. Coaceti descoperit timp de 35-40 minute.

Scoateti din cuptor, se presara cu bacon si ceapa verde si se serveste.

 

Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon_07

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Budinca de cartofi

Budinca de cartofi din: cartofi, lapte, unt, patrunjel, tarhon, faina, ou, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente:  275gr cartofi lapte si unt, pentru piure 1 lingura patrunjel, tocat 1 lingura tarhon, tocat 75gr faina 1 ou 120ml lapte ulei sare si piper     Mod de preparare: Curatati si taiati cartofii cuburi. Fierbeti in apa clocotita […]

Budinca de cartofi cu carne de curcan

Budinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 kg carne curcan dezosată ulei busuioc sare piper Pentru sos: 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 400 g iaurt cremos 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]

Budinca de cartofi cu nucsoara

Budinca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, lapte, pesmet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g brânză mărunţită 2 gulii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smântână sare piper nucşoară   Mod de preparare: Fierbe pentru 7-8 minute guliile […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.