Reteta zilei: Burgeri din carne de vita cu sos de branza
PrinteazaBurgeri din carne de vita cu sos de branza din: carne tocata de vita, ulei de masline, sare, piper, usturoi, oregano, busuioc, praf de ceapa, smantana, branza albastra, sos iute, ceapa, cartofi prajiti.
Carnea de vită poate fi preparată în multe feluri diferite, inclusiv prăjită, fiartă, coaptă sau friptă. În general, prepararea cărnii de vită se face la temperaturi ridicate pentru a se obține o crustă crocantă pe exterior, dar interiorul său să rămână suculent și moale.
Pentru a se obține cea mai bună experiență culinară, este important să se ia în considerare și calitatea cărnii de vită.
Cea mai bună carne de vită este cea care este proaspătă și care provine de la animale hrănite natural, fără aditivi sau hormoni de creștere.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite de sare
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1/2 lingurita oregano tocat
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/4 ceasca smantana
- 2 linguri de branza albastra, maruntita
- sos iute
- ceapa feliata
- chifle
- cartofi prajiti, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, combinati carnea, ulei de masline, sare, piper, usturoi, oregano, busuioc, praf de ceapa si amestecati bine cu mainile, apoi formati burgeri.
Aplatizati cu mana. Incalziti gratarul si adaugati burgerii si frigeti pe ambele parti pana se rumenesc bine.
Intr-un castron mic, combinati smantana si branza maruntita.
Taiati chiflele pe jumatate si prajiti pe ambele parti pe gratarul incins.
Ungeti cu sosul de branza pe o jumatate de chifla.
Pe cealalta jumatate adaugati cate un burger, adaugati apoi sos iute si ceapa si uniti chiflele.
Serviti imediat cu cartofi prajiti.
Burgeri din carne de vita cu sos de branza
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂