Reteta zilei: Cartofi copti cu topping de sos pesto si mazare
PrinteazaCartofi copti cu topping de sos pesto si mazare din: seminte de dovleac, praz, patrunjel, usturoi, parmezan, suc de lamaie, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cartofi, branza cheddar, unt, lapte, nucsoara, mazare.
Poate te intereseaza si:
- Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto
- Sos pesto cu seminte de pin
- Cum se prepara Bruschette cu sos Pesto rosu (video)
Ingrediente pentru pesto:
- 1/3 ceașcă seminte de dovleac prajite
- 1 legatura praz, maruntit
- 1 cană pătrunjel
- 3 catei de usturoi
- 1/4 ceasca parmezan proaspat ras
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 1 vârf de cuțit de sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
Ingrediente pentru cartofi:
- 2 cartofi
- 1 ceasca de branza cheddar
- 2-3 linguri iaurt
- 2 linguri unt
- 1/3 ceasca de lapte
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 vârf de cuțit de sare și piper
- mazăre proaspătă pentru topping
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Puneti cartofii în cuptorul cu microunde și gatiti timp de 4 minute pe o parte.
Intoarceti si gatiti inca 4 minute. Se transferă pe o foaie de copt, se stropesc cu putin ulei, se presara cu sare grunjoasă și dati la cuptor timp de 20 minute.
Taiati cartofii in jumatate pe lungime, Scobiti si puneti miezul intr-un bol.
Adaugati o mare parte din brânză, iaurt, unt, lapte, nucsoara, sare și piper. Amestecati bine.
Umpleti coaja de cartofi cu amestecul din castron
Se presara branza rămasa și dati înapoi la cuptor pentru 20-25 de minute.
Între timp, pregatiti sosul pesto. Adaugati la blender semintele, prazul, patrunjel, usturoi, parmezan, suc de lămâie, sare și piper.
Procesati pana la omogenizare, incorporand si uleiul.
Pe fiecare jumatate de cartof adaugati sos pesto si mazare, apoi serviti imediat.
Cartofi copti cu topping de sos pesto si mazare
Pofta buna!