oua, ulei, smantana, faina, sare, piper, carnati de bere, sunca presata, masline, ciuperci, ardei gras, cascaval. Ingrediente: 10 oua 6 linguri ulei 8 linguri smantana 12 linguri faina ulei sare piper 150 g carnati de bere 3-4 felii de sunca presata 100 g masline 100 g ciuperci 2 ardei […]
Reteta zilei: Compot de cirese
PrinteazaCompot de cirese – Dupa ce v-ati saturat sa mancati cirese proaspete, ar fi bine sa pregatiti si cateva borcane de compot pentru iarna. Boabele de cirese mari si carnoase impreuna cu siropul dulce vor fi un deliciu pentru familia dumneavoastra.
Ingrediente:
- cirese
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Ciresele se spala foarte bine si se pun, de preferat in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu cirese cam 2/3 din capacitatea sa.
La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, dupa care peste cirese si zahar se toarna apa calduta.
Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.
pune un prosop intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.
se pastreaza foarte bine in camara. Acest compot de cirese natural, fara adaos de conservanti va aduce aroma delicata a cireselor pana departe in iarna.
Compot de cirese
Este o delicatesă dulce și răcoritoare, perfectă pentru multe ocazii:
Asocieri culinare:
Deserturi:
- Cheesecake: Aromele delicate ale compotului de cireșe completează cremozitatea unui cheesecake.
- Clătite sau waffles: Compotul poate fi folosit ca topping dulce.
- Prajituri simple: Se potrivește bine cu prăjituri de vanilie sau pandișpan.
Mâncăruri pe bază de carne:
- Carne de porc: Aroma dulce-acrișoară a compotului de cireșe este un contrast perfect pentru fripturile de porc.
- Rață sau curcan: Similar sosului de merișoare, compotul de cireșe poate înlocui sau acompania carnea de pasăre, adăugând o notă fructată.
Platouri de brânzeturi:
- Merge excelent cu brânzeturi moi (brie, camembert) sau brânzeturi semi-tari (gouda, cheddar), fiind un acompaniament elegant și savuros.
Mic dejun sau gustări:
- Poate fi adăugat peste iaurt, granola sau terci de ovăz pentru un început de zi dulce și sănătos.
Pofta buna!
Ingrediente: 1,5 kg ardei 1 l otet 200-300 ml apa 2 linguri de sare foi de dafin 200 g boabe de mustar si boabe de piper Mod de preparare: Se fierbe apa cu sare […]
Ce-mi place, sper ca-mi dai si mie un borcan, da 🙂