Reteta zilei: Cotlet de porc cu cartofi
PrinteazaCotlet de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa, morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei capia, apa si foi de dafin.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- ½ lingurita sare si piper
- ½ lingurita condiment dupa gust
- 2 linguri marar
- 1 ceapa, fin tocata
- 2 morcovi, rasi
- 1.5 linguri de ulei de canola/floarea soarelui
- 4-5 Cotlete de porc fara os
- 2 catei mari de usturoi, pisati
- ½ lingurita de sare
- 1.5 linguri de ulei de canola
- 3 linguri de sos de rosii sau 1 lingura pasta de tomate
- 2 ardei capia, taiati cubulete
- 2 ½ cani de apa
- Foi dafin
Mod de preparare:
Taiati carnea bucați mici. Se condimentează cu usturoi pisat, sare si piper, amestecati bine.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute.
Incalziti o tigaie mare, adaugați ulei de canola, morcovii rasi si ceapa tocata si gatiti 5-7 min.
Se taie cartofii in bucati mari, presarati sare si piper, adaugati marar si condimentele dupa gust.
Se incalzește o cratita la foc mediu, adaugati ulei de canola.
Gatiti carnea pentru 5 minute, adaugati rosiile sau pasta de tomate si amestecati bine.
Adaugați sote-ul de morcovi si ceapa, ardeiul capia și cartofii. Se toarna 2 ½ cani de apa. Se amesteca ușor sa se combine.
Se adauga foi de dafin. Se acopera și se fierbe la foc mediu 30-35 de minute. Se serveste mancarea calda.
Cotlet de porc cu cartofi
Pofta buna!
Sa-mi opresti din cotletul asta de porc
A iesit bun cotletul cu cartofi, vreau sa-l fac si eu