Creveti cu sos de unt si usturoi din: ulei de masline, usturoi, creveti, sare, piper, unt, suc de lamaie, capere, piper cayenne, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 10 catei usturoi, tocat 500gr creveți, cojile și cozile îndepărtate sare și piper negru 1 pachet unt, taiat cuburi ⅓ cesti suc de lămâie 3 linguri […]
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si ghimbir
PrinteazaCreveti cu usturoi si ghimbir din: sare, zahar, praf de chili, creveti decorticati, ulei, ghimbir, usturoi, orez.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca de sare
- 2 1/2 linguri de zahar
- 2 1/2 linguri de praf de chili
- 4 cani de apa
- 1 kg creveti decorticati
pentru gatit:
- 1/4 ceasca de ulei vegetal
- 1/4 vana ghimbir, ras
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 4 lingurite de zahar
- orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un bol mediu, combinati sare, zahar, praf de chili si apa.
Amestecati pana cand zaharul și sarea se dizolva.
Incorporati crevetii si se lasa la temperatura camerei timp de 20 de minute.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu.
Adaugati ghimbirul si usturoiul si gatiti, amestecand constant cu o lingura de lemn, timp de 1 minut.
Se adauga zaharul si se continua gatirea 1-2 minute.
Scurgeti crevetii intr-o strecuratoare si se adauga imediat la tigaie.
Gatiti, amestecand constant, 3-4 minute.
Serviti imediat cu orez.
Creveti cu usturoi si ghimbir
Pofta buna!
Creveti picanti cu usturoi din: creveti, ardei, rosii, dovlecei, ulei, ghimbir, usturoi, lamaie, curcuma, chimen, coriandru. Ingrediente: 20 creveţi mari 2 dovlecei mari, tăiaţi în fâşii lungi 1 ardei iute roşu, tăiat fin 1 morcov, tăiat în fâşii lungi 2 gogoşari roşii tăiaţi în fâşii lungi 2 roşii fără seminţe, tocate 2 linguri de ulei […]
Creveti cu paine si usturoi din: creveti, sare, usturoi, ulei, ardei, paine, patrunjel. Ingrediente: 250 g creveţi decojiţi sare de mare 2 căţei de usturoi linguri de ulei de măsline 2 ardei iuţi uscaţi 12 felii mici de pâine ţărănească 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt Mod de preparare: Creveţii se sărează şi se […]
Pofta buna!