Reteta zilei: Fatteh cu pui si sos

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de fatteh cu pui din: piept de pui, paine toast, sos tahina, iaurt, lamaie, ulei de masline, foi de dafin, curry, boia iute, usturoi, sare si piper.

Fatteh cu pui si sos

Ingrediente:

  • 600 gr piept de pui
  • 200 gr pâine toast
  • 50 gr sos tahina
  • 200 gr iaurt
  • 1/2 lămâie
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 2 gr curry
  • 4 gr boia iute
  • 5 gr praf de usturoi
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie în fâşii subţiri, apoi se pu­ne la fiert într-un vas în ca­re deja clocoteşte apă cu sa­re, piper, foi de dafin, curry şi boia.

Fatteh_cu_pui_si_sos_02

Pentru sos, într-un castronel se amestecă iaurtul, sosul tahina, praful de ustu­roi şi zeamă de lămâie du­pă gust. Boiaua se căleşte în restul de ulei.

Fatteh_cu_pui_si_sos_03

Feliile de pâine se taie în sferturi, apoi în două, iar triunghiurile rezultate se rumenesc uşor pe toate păr­ţile în jumătate din ulei.

Fatteh_cu_pui_si_sos_04

Pâinea prăjită se aşea­ză pe o farfurie, peste ea se pune puiul fiert, se toarnă sosul pe deasupra şi se or­nează cu picături de ulei în care s-a călit boia.

Fatteh_cu_pui_si_sos_05

Pentru acest preparat, pâinea se prăjeşte imediat înaintea servirii, iar pieptul de pui va sta în zeama în care a fiert şi se va scoate numai în momentul servirii.

Fatteh cu pui si sos

Fatteh_cu_pui_si_sos

Poftă bună!

2 comentarii

  1. A iesit bun, ca din poze arata bine rau

  2. Buna, buna, imi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.