Reteta zilei: File de pastrav in sampanie

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb.

File de pastrav in sampanie

Ingrediente:

  • 600 gr păstrăv
  • 200 ml şampanie
  • 50 gr ceapă
  • 100 gr morcovi
  • 50 gr mazăre
  • 50 gr adrei gras
  • 1/2 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se îndepărtează ca­pul, oasele şi pielea. Fileurile se pun separat, iar restul se pune la fiert în apă cu sa­re împreună cu ceapa, ma­zărea şi morcovii întregi pentru circa 15 minute.

File_de_pastrav_in_sampanie_02

Când ceapa şi morcovii s-au înmuiat, se adaugă ar­deiul şi usturoiul feliat. Fileurile se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se ţin la rece circa 20 de minute.

File_de_pastrav_in_sampanie_03

Când sunt fierte, legu­mele se scot separat. în zea­ma rămasă se fierb fileurile, apoi se scot şi se ţin la cald, iar zeama se condi­mentează şi se strecoară.

File_de_pastrav_in_sampanie_04

Intr-un vas puţin adânc se pun felii de morcovi, boabe de mazăre, felii de ardei şi apoi fileurile de peşte, se stropeşte totul cu zeama în care au fiert, iar pe deasu­pra cu spumă de şampanie.

Se pot folosi şi fileuri de păstrăv, dar pentru zeama trebuie oase, cap şi coadă de la un alt peşte, pentru a susţine gustul.

File de pastrav in sampanie

File_de_pastrav_in_sampanie

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata asa ceva!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.