Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor

Printeaza

Friptura de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci, unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare.

 

Ingrediente:

  • 800 grame carne de vitel
  • 400 de grame de vin rosu
  • 100 de grame de ciuperci
  • 20 de grame de unt
  • 6 linguri de suc de rosii
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 ardei gras
  • 1 capatana de usturoi
  • cimbru
  • boia de ardei
  • piper
  • curry
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca carnea cu boia de ardei, sare, piper, cimbru, curry, 2 frunze de dafin și ulei de masline. Lasați la marinat peste noapte in frigider.

A doua zi, puneti carnea intr-o tava și adaugati untul. Dati la cuptor la foc mediu timp de 5 minute pentru a se topi untul.

Intre timp se amesteca vinul cu boia de ardei, sare, piper, dafin si piure de usturoi. Se toarna peste carne si se da inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute.

Se taie legumele și se adauga peste carne. Gatiti la foc mediu timp de inca 40 de minute.

Friptura de vitel cu legume la cuptor

Friptura de vitel cu legume la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.