Reteta zilei: Lichior de oua cu aroma de cocos

Printeaza

Lichior de oua cu aroma de cocos din: oua, zahar, esenta de vanilie, rom, nucsoara, smantana, lapte de cocos, nuca de cocos.

 

 

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 100ml rom
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 2/3 ceasca smantana rece
  • 2/3 pahar lapte de cocos rece
  • 1/4 ceasca nuca de cocos

 

Mod de preparare:

In blender spargeti oualele si procesati pana la omogenizare. Adaugati zahar, vanilie, 1/4 lingurita nucsoara si rom.

Adaugati smantana si laptele. Procesati bine.

Se toarna in pahare, se presara nucsoara si se garniseste cu fulgi de nuca de cocos.

 

Lichior de oua cu aroma de cocos

Lichior_de_oua_cu_aroma_de_cocos_07

 

Savurati!

 

 

 

 

Lichior de salcam

Într-un borcan de 5 l, se toarnă 1 lalcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă și o lămâie tocată. Se pune capacul și se dă la rece. Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială. După o lună se strecoară lichiorul […]

 

Lichior de cafea cu vanilie

Lichior de cafea cu vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop. Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g de cafea, strecurată prin sită de două ori) 1 l alcool de 90 grade 1 praf de vanilie sirop (preparat dintr-un kg de zahăr şi 250 ml apă)   Mod de preparare: […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.