Într-un borcan de 5 l, se toarnă 1 lalcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă și o lămâie tocată. Se pune capacul și se dă la rece. Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială. După o lună se strecoară lichiorul […]
Reteta zilei: Lichior de oua cu aroma de cocos
PrinteazaLichior de oua cu aroma de cocos din: oua, zahar, esenta de vanilie, rom, nucsoara, smantana, lapte de cocos, nuca de cocos.
Ingrediente:
- 2 oua
- 3 linguri de zahar
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 100ml rom
- 1/8 lingurita nucsoara
- 2/3 ceasca smantana rece
- 2/3 pahar lapte de cocos rece
- 1/4 ceasca nuca de cocos
Mod de preparare:
In blender spargeti oualele si procesati pana la omogenizare. Adaugati zahar, vanilie, 1/4 lingurita nucsoara si rom.
Adaugati smantana si laptele. Procesati bine.
Se toarna in pahare, se presara nucsoara si se garniseste cu fulgi de nuca de cocos.
Lichior de oua cu aroma de cocos
Savurati!
Lichior de cafea cu vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop. Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g de cafea, strecurată prin sită de două ori) 1 l alcool de 90 grade 1 praf de vanilie sirop (preparat dintr-un kg de zahăr şi 250 ml apă) Mod de preparare: […]
Savurati!