gogonele, apa, sare, otet, boabe de piper, hamei, frunze de dafin, usturoi. Gogonelele murate sunt o gustare delicioasă și tradițională. Această rețetă simplă vă va arăta cum să pregătiți gogonele murate crocante și aromate chiar în bucătăria dumneavoastră. Descoperiți secretul gustului autentic al gogonelilor murati […]
Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga
PrinteazaMancare de fasole cu mamaliga din: fasole pestrita, ceapa, usturoi, dafin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, zahar, mamaliga.
Ingrediente:
- 1 kg fasole pestrita
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 3 frunze de dafin
- 2 linguri de piper negru
- 2 linguri fulgi de ardei rosu
- Sare si zahar, dupa gust
- Mamaliga, pentru servire
Mod de preparare:
Alegeti fasolea si lasati la inmuiat in apa rece cel putin 2 ore. Scurgeti si clatiti bine.
Adaugati ceapa tocata , usturoi , frunze de dafin , piper negru și fulgii de ardei rosu. Puneti la fiert la foc mic si fierbeti 4-5 ore la foc mic.
Cand fasolea este fiarta, adaugati sare si zahar dupa gust, lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu mamaliga calda.
Mancare de fasole cu mamaliga
Pofta buna!
Acidul Citric sau Sarea de Lămâie: Beneficii, Contraindicații și Istorie
Acidul citric, cunoscut și sub numele de sarea de lămâie, este o substanță chimică organică cu multiple utilizări în industrie și bucătărie. Acest compus a fost folosit de-a lungul istoriei pentru a conferi gust și aromă alimentelor, dar are și beneficii semnificative pentru sănătate. În […]
Nu-mi place fasolea
Nae,nu contează că nu îți place ție!!!Dar dacă tu crezi altfel…..