Reteta zilei: Noodles cu tofu – Reteta Usor de Preparat

Printeaza

Noodles cu tofu din: tofu, sos de soia, sherry, ulei de susan, piper, usturoi, ghimbir, iarba de mare, ardei chili, sos de soia, unt de arahide, otet de vin alb, suc de lamaie, zahar brun, supa de pui, alune prajite, ceapa verde, morcov, noodles.

Ingrediente

  • 1 pachet tofu, taiata bucati

Ingrediente marinata:

  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura sherry
  • ½ lingurita de ulei de susan
  • ⅛ lingurita de piper negru

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingura de usturoi proaspat tocat
  • 1 lingura de ghimbir proaspat tocat
  • 2 lingurite de iarba de lamaie, tocata
  • 1 ardei chili rosu, fara seminte, cuburi
  • ¼ ceasca sos de soia
  • ¼ ceasca unt de arahide
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 ½ lingurite de zahar brun
  • ⅓ ceasca supa de pui
  • ⅓ ceasca alune prajite
  • ¼ cana de ceapa verde, feliata
  • ¼ ceasca morcovi, taiat
  • 1 pachet noodles, fierte al dente, conform indicatiilor de pe pachet

 

Mod de preparare:

Combină ingredientele marinata si se toarna peste cuburile de tofu intr-un bol mediu.

Lasati la marinat cel putin 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Puneti bucatile de tofu marinate pe o hartie de copt intr-o tava, stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 20-25 de minute.

Intoarceti pe cealalta parte dupa aproximativ 10 minute.

Intr-o tigaie adaugati ulei la tigaie si gatiti usturoiul, ghimbirul iarba de lamaie si adeiul iute timp de 1-2 minute.

Se adauga sosul de soia, untul de arahide, otetul de vin alb, sucul de lamaie, uleiul de susan si zaharul brun.

Fierbeti la foc mic timp de 1 minut, până când ingredientele sunt complet combinate. Adaugati supa si fierbeti inca 1 minut.

Puneti taiteii intr-un bol, adaugati tofu, alune, ceapa verde si morcovi. Amestecati pentru a se combina.

Se toarna sosul peste amestecul de paste si se amesteca cu grija. Serviti imediat.

 

Noodles cu tofu

Noodles cu tofu

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Foarte buna reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.