Reteta zilei: Paine de casa

Printeaza

Paine de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si unt.

 

Ingrediente:

  • 2 ¼ cani apa calduta
  • ½ lingura de sare
  • 1 ½ lingura de zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • ¾ cana faina de grau integral
  • ¾ cana faina de secara
  • ¾ cana faina
  • plus 2 ½ cani faina
  • 2 linguri ulei de canola
  • unt topit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare combina 2 ¼ cesti de apa calda cu zahar si sare. Amestecati pana se dizolva. Incorporati faina integrala, de secara si ¾ cana faina si drojdia dizolvata in apa.

Amestecati impreuna pana la omogenizare. Lasati sa creasca neacoperit timp de 3 ore, amestecand aluatul aproximativ o data la fiecare ora.

Incorporati si restul de faina si framantati bine. Se adauga 2 linguri ulei de canola. Se amesteca si se mai lasa 20-30 de minute la crescut.

Ungeti 2 forme cu ulei. Impartiti aluatul in 2 parti egale si puneti in forme. Lasati in forme sa creasca aproximativ 1 ½ ore. Se coace la 250C timp de 55 minute.

Scoateti din cuptor si ungeti cu unt topit. Lasati sa se raceasca complet apoi serviti.

 

Paine de casa

 

Pofta buna!

 

 

Tort Diplomat – Desertul festiv perfect

Tort Diplomat – Desertul festiv perfect pentru ocazii speciale. Un desert elegant si rafinat, ideal pentru ocazii speciale, precum aniversari, sarbatori sau mese festive. Acest tort se distinge prin textura sa usoara, obtinuta dintr-o crema fina de vanilie, fructe proaspete si un blat pufos, toate combinate intr-o armonie perfecta de arome. Este un desert care […]

Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat

Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat. Aceasta reteta este ideala atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care doresc sa reduca consumul de carne. Ciupercile sunt bogate in proteine si fibre, iar combinatia cu ceapa si usturoi ofera un gust profund si aromat. Ingrediente 500 g ciuperci (champignon, pleurotus sau mix […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Zici ca-i cozonac, cu asta seamana painea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.