Reteta zilei: Paste cu sos de piept de pui

Printeaza

Paste cu sos de piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, ardei gras, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, fulgi de ardei rosu, rozmarin, busuioc, vin, rosii, supa de pui, parmezan, paste.

 

Ingrediente:

  • 500gr piept de pui, cuburi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300gr ardei gras, feliat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 lingurite usturoi tocat
  • 1/2 lingurita de seminte de fenicul
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/2 lingurita de rozmarin uscat
  • 1 lingurita busuioc, uscat
  • 1/2 ceasca vin sec
  • 1 cutie rosii, cubulete
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1 lingura de parmezan, ras
  • 250gr paste

Mod de preparare:

incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Adaugati carnea de pui si gatiti cateva minute. Scoateti si pastrati deoparte.

Adaugati 1 lingura de ulei de masline in tigaie si caliti ardeii si ceapa pentru cateva minute, pana cand se inmoaie.

Se adauga usturoiul si caliti inca 30 secunde. Adaugati carnea de pui inapoi in tigaie si se amesteca pentru a se combina.

Se presara rozmarin, busuioc, fulgi de ardei rosu si se amesteca pentru a se combina.

Gatiti pentru cateva minute. Adaugati vin, rosii cubulete si supa de pui.

Fierbeti pana cand gatiti pastele.

Fierbeti pastele al dente. Scurgeti pastele, puneti intr-un castron si presarati parmezan.

Amestecati bine. Adaugati apoi pastele in tigaie si se amesteca cu sosul.

Serviti imediat.

 

Paste cu sos de piept de pui

Paste_cu_sos_de_piept_de_pui_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.