Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin

Printeaza

Penne cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi, pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb, smantana, parmezan si patrunjel.

Penne cu ciuperci in sos de vin

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca paste penne
  • 300g ciuperci
  • ½ ceasca de ceapa tocata
  • 1 catel usturoi
  • 1 piept de pui dezosat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita fulgi de ardei rosu
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ lingurita de sare
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • ½ ceasca de vin alb
  • 1 cana supa de pui
  • 1/2 ceasca smantana
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Intr-o cratița fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti pastele si lasati deoparte.

Taiati ciupercile felii, tocati ceapa si usturoiul. Se taie carnea de pui bucați mici.

Penne cu ciuperci in sos de vin

Se încalzește o tigaie la foc mediu și se adauga 2 linguri de unt. Adaugati si 2 linguri de ulei de masline.

Apoi, adaugați carnea de pui, piper, cimbru, ceapa, usturoi și fulgii de ardei rosu.

Se amesteca bine. Adaugați ciupercile.

Turmati restul de ulei de masline peste ciuperci și se amesteca.

Incorporate vinul și supa de pui. Lasati sa fiarba 5 minute.

Dati focul la mic si adaugati smantana. Apoi se adauga restul de unt si sare.

Adaugați pastele și se amestecă.

Chiar inainte de servire se incorporeaza ¼ cana de parmezan.

Penne cu ciuperci in sos de vin

Serviti cu parmezan si patrunjel.

Penne cu ciuperci in sos de vin

Penne cu ciuperci in sos de vin

Penne cu ciuperci in sos de vin

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Excelente pastele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.