Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor cu sos de ciuperci

Printeaza

Piept de curcan la cuptor cu sos de ciuperci din: pipt de curcan, unt, ceapa ciuperci, usturoi, rozmarin, supa de curcan, coniac, braza albastra.

 

Ingrediente: 

  • 1 piept de curcan marinat

Ingrediente sos de ciuperci:

  • 3 linguri de unt nesărat
  • ½ ceasca ceapa felii subțiri
  • 240gr ciuperci feliate
  • 4 catei de usturoi tocat
  • ½ linguriță rozmarin proaspat tocat
  • ¾ cană supa de curcan
  • ½ ceasca coniac
  • 1 cană de brânză albastra maruntita

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160C.

Asezati pieptul de curcan intr-o punga.

Se da la cuptor intr-o tava si se gateste intre 1 oră 45 minute si 2 ore si 30 minute.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci

Scoateți din cuptor și lăsați sa se odihneasca timp de 10 minute.

Transferati pe un platou si taiati apoi pieptul de curcan felii.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_02
Pentru a pregăti sosul, se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adaugati ceapa si sotati 3-5 minute.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_03
Adauga ciupercile, usturoiul si rozmarinul, gatiti pentru inca 4-5 minute.

Adaugati supa si coniac, se aduce la fierbere.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_04
Gatiti 5-6 minute.

Incorporati branza albastra și se amestecă doar până când brânza se topește, aproximativ 1 minut.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_05
Turnati sosul peste pieptul de curcan feliat si serviti.

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_06

Piept de curcan la cuptor cu sos de ciuperci

Piept_de_curcan_la_cuptor_cu_sos_de_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Pulpe de curcan la cuptor cu sos de iaurt

Pulpe de curcan la cuptor cu sos de iaurt din: pulpe de curcan, iaurt, ceapa, usturoi, sare, piper, maghiran, menta uscata, suc de lamaie, miere, mustar. Ingrediente: patru pulpe de curcan 50 ml iaurt o ceapa patru catei de usturoi sare piper maghiran menta uscata suc de lamaie o lingurita de miere o lingurita mustar […]

 

Piept de curcan cu alune

Piept de curcan cu alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu Pentru sos: 100 ml vin alb dulce o ceapă […]

 

Piept de curcan in sos de afine

Piept de curcan in sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale 1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2 cana […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.