Reteta zilei: Placinta cu dovleac si scortisoara
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de placinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat.Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g apã mineralã
- 350 ml ulei
- fãinã cât cuprinde
- sare
Ingrediente pentru umpluturã:
- un dovleac
- 300 g zahãr
- 1 praf scorţişoarã
- 3 pliculeţe zahãr vanilat
Mod de preparare:
Se taie dovleacul in sferturi, se curata de coaja si de samburi, apoi se da pe razatoare. Se caleste intr-o oala (fara ulei) cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa la racit si se face aluatul.
Intr-un vas adanc se pun: apa minerala (o cana), uleiul, putina sare, apoi cate o lingura de faina. Se amesteca bine si se framanta pana cand se ajunge la consistenta unei foi de placinta.
Se imparte aluatul in doi si se formeaza foile prin intinderea cu sucitorul/ facaletul. In tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune foaia de aluat, apoi toata compozitia de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se inteapa aluatul cu o furculita si se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.
Plăcintă cu dovleac si scortişoară
Pofta buna!
Foarte buna placinta 🙂 Imi place. Bravo!