Reteta zilei: Placinta cu dovleac si scortisoara

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de placinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat.Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere.

Placinta cu dovleac si scortisoara

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g apã mineralã
  • 350 ml ulei
  • fãinã cât cuprinde
  • sare

Ingrediente pentru umpluturã:

  • un dovleac
  • 300 g zahãr
  • 1 praf scorţişoarã
  • 3 pliculeţe zahãr vanilat

Mod de preparare:

Se taie dovleacul in sferturi, se curata de coaja si de samburi, apoi se da pe razatoare. Se caleste intr-o oala (fara ulei) cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa la racit si se face aluatul.

Placinta_cu_dovleac_si_scortisoara_03

Intr-un vas adanc se pun: apa minerala (o cana), uleiul, putina sare, apoi cate o lingura de faina. Se amesteca bine si se framanta pana cand se ajunge la consistenta unei foi de placinta.

Placinta_cu_dovleac_si_scortisoara_05

Se imparte aluatul in doi si se formeaza foile prin intinderea cu sucitorul/ facaletul. In tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune foaia de aluat, apoi toata compozitia de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.

Placinta_cu_dovleac_si_scortisoara_06

Se inteapa aluatul cu o furculita si se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.

Placinta_cu_dovleac_si_scortisoara_08

Plăcintă cu dovleac si scortişoară

Placinta cu dovleac si scortisoara

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta 🙂 Imi place. Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.