Fructe de mare cu salsa de kiwi: Preparatul se bazează pe fructele de mare pe care le preferi (creveți, calamari, scoici, caracatiță, etc.), completate de o salsa dulce-acrișoară de kiwi, perfectă pentru a echilibra gustul marin. Ingrediente: fructele de mare (2-3 porții): 500g fructe de mare (creveți decorticați, calamari feliați, midii, scoici sau un amestec) […]
Reteta zilei: Prajitura cu crema de migdale
PrinteazaPrajitura cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac si lapte.
Ingrediente:
- 1 kg aluat pentru prajituri (am folosit aluat cumparat)
Ingrediente crema de migdale
- 125g unt nesarat
- 100g zahar pudra
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 125g migdale maruntite
- 25g faina
- 4 linguri de coniac
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Puneti untul și zaharul intr-un bol și bateti pana la omogenizare. Incorporate oualele. Amestecati bine. Adaugati faina și migdalele.
amesteca din nou pana la omogenizare. Incorporati coniacul si mai amestecati putin. Puneti umplutura in folie alimentara si dati la congelator 30 de minute.
incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intindeti jumatate din aluat si cu ajutorul unei farfurii taiati aluatul.
Scoateti umplutura de la congelator si puneti in mijloc peste aluat.
Intoarceti farfuria invers, adaugati cealalta bucata de aluat si ungeti marginile cu apa. Lipiti ca in imaginile de mai jos.
Transferati intr-o tava de copt, ungeti cu putin lapte, faceti un model ca in imagini si dati la cuptor pentru 60 de minute.
Scoateți din cuptor, lasat sa se raceasca cel putin o ora, taiati si serviti.
Prajitura cu crema de migdale
Pofta buna!
Ciorbă de Salată Verde cu Ouă: o rețetă tradițională românească, adesea apreciată în perioada postului sau în zilele de primăvară, când salata este în abundență. Aceasta ciorbă ușoară, dar nutritivă, combină textura delicată a salatei cu gustul reconfortant al ouălor poșate direct în supă. Timp de preparare Pregătire: 10 minute Gătire: 20 minute Total: 30 […]
Imi place cum arata prajitura