Reteta zilei: Prajitura cu gem de lamaie

Printeaza

Prajitura cu gem de lamaie din: faina, zahar, unt nesarat, esenta de vanilie, gem de lamaie, zahar pudra, esenta de lamaie, lapte.

 

Ingrediente:

  • 2 1/2 cani faina
  • 2/3 cana de zahar
  • 1 ceasca unt nesarat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 borcan gem de lamaie
  • 1 cana zahar pudra
  • 1/4 lingurita de esenta de lamaie
  • 1/2 lingura de unt nesarat, topit
  • 1-2 linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Ungeti o tava de copt. Intr-un castron combinati faina si zahar.

Adaugati esenta de vanilie si procesati cu mixerul pentru a se combina. Adaugati untul si procesati pana la omogenizare.

Intindeti in tava doua treimi din aluat. Imprastiati gemul de lamaie. Se presara restul de aluat.

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 35-40 minute. Scoateti din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru glazura, se adauga esenta de lamaie, unt topit si o lingura de lapte peste zaharul pudra.

Se amesteca pentru a se combina si se stropeste prajitura. Lasati sa se intareasca, taiati si serviti.

 

Prajitura cu gem de lamaie

Prajitura_cu_gem_de_lamaie_05

Pofta buna!

 

 

 

 

Prajitura cu gem si scortisoara

Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune   Mod de preparare: […]

 

Prajitura cu miez de nuca si gem

Prajitura cu miez de nuca si gem din: lapte, drojdie, ulei, margarina, faina, oua, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat:  625 ml lapte o linguriţă drojdie uscată 40 ml ulei 50 g margarină 950 g făină un ou + un gălbenuş 150 g zahăr 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: un borcan de gem 100 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Fuuu, imi dai si mie din prajitura asta?

  2. cana, ceasca, de ce nu dati cantitatile in grame, mililitri,etc. canile ,cestile au volume diferite , deci cum apreciem ? untul topit , solid ? asta nu prea e reteta…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.