Reteta zilei: Pui cu cartofi si ceapa in sos de boia

Printeaza

Pui cu cartofi si ceapa in sos de boia din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric, usturoi, dafin.

 

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi, bucati
  • 1 cartof dulce, bucati
  • 2 cepe, felii
  • sare si piper
  • 1 1/2 cesti de supa de pui
  • 1 3/4 lingurita boia de ardei
  • 1 1/ 4 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 frunze de dafin

Mod de preparare:

Presarati pulpele cu sare si piper. Intr-o tigaie cu capac incalziti ulei de masline la foc mediu

Puneți pulpele de pui si gatiti timp de aproximativ 7-8 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.

Adaugati cartofii si prajiti 8 minute, amestecand din cand in cand. Transferati apoi pe o farfurie si pastrati deoparte.

Adaugati ceapa felii si ¼ lingurita de sare, amestecati. Acoperiti vasul si se reduce focul la mediu.

Gatiti pentru 10 minute. Intr-un bol amestecati supa de pui, boia de ardei, turmeric, praf de usturoi si frunze de dafin.

Adaugati supa in oala, apoi pulpele, acoperiti si gatiti aproximativ 1 ora. In ultimele 15 minute adaugati cartofii.

Asezonati cu sare si piper. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

 

Pui cu cartofi si ceapa in sos de boia

Pui_cu_cartofi_si_ceapa_in_sos_de_boia_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.