Reteta zilei: Pui in sos de rosii aromat

Printeaza

Pui in sos de rosii aromat din: ceapa, ulei, seminte de coriandru, fulgi de ardei iute, fenicul, chimen, ghimbir, turmeric, piper, cardamom, scortisoara, garam masala, rosii, pui, usturoi, zahar brun, suc de lamaie, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa , tocata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 1/2 lingurite de seminte de coriandru
  • 2 lingurite de fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite de fenicul
  • 1 1/2 lingurite chimen
  • 2 linguri de ghimbir, tocat marunt
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2-1 lingurita piper negru, macinat
  • 15 pastai de cardamom
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura garam masala
  • 400g rosii zdrobite sau cubulete
  • 1 1/2 kg bucati de pui
  • 2 lingurite usturoi, tocat
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 -3 lingurite de sare

Mod de preparare:

Intr-un mojar adaugati seminte de coriandru, fulgi de ardei iute, fenicul, chimen, ghimbir, turmeric, piper, cardamom, scortisoara si garam masala si pisati bine impreuna.

incalzeste uleiul intr-o oala , se adauga ceapa, se amesteca si se gateste cateva minute.

Adaugati condimentele pisate si se amesteca. Gatiti 2 minute. Puneti rosii si se amesteca. Adaugati bucatile de pui si se amesteca pentru a le acoperi bine.

Puneti capacul si gatiti pentru aproximativ 20 de minute. presara usturoi , zahar , suc de lamaie si sare. Se acopera din nou si se mai gateste aproximativ 15 minute.

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

 

Pui in sos de rosii aromat

Pui_in_sos_de_rosii_aromat_07

Pofta buna!

 

Pui cu Smochine și Curry

Pui cu Smochine și Curry din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, curry, lapte, supa, smochine, coriandru. Rețeta de pui cu smochine și curry este o îmbinare armonioasă de gusturi și arome, un festin culinar ce aduce împreună dulceața smochinelor cu intensitatea curry-ului într-un sos cremos, bogat. Servit alături de orez sau couscous, […]

Steak de Pui cu Lămâie și Ierburi Aromatice

Steak de Pui cu Lămâie și Ierburi Aromatice din: piept de pui, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, sare, piper. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, aromate și pline de savoare, steak-ul de pui cu lămâie și ierburi aromatice reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă transformă pieptul de pui obișnuit într-o experiență […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.