Reteta zilei: Risotto cu scoici

Printeaza

Risotto cu scoici din: mazare, spanac, patrunjel, menta, supa de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez arborio, vin alb, parmezan, suc de lamaie, scoici, boia, usturoi, ardei iute, sos worcestershire, sare, piper.

Poate te intereseaza si Risotto cu legume si sos de rosii

 

Ingrediente risotto:

  • ½ ceasca mazăre
  • 2 cesti de spanac, maruntit
  • ½ ceasca patrunjel tocat
  • ¼ cană de menta
  • 5-6 cesti supa de pui
  • ½ ceasca ulei de măsline
  • 50 de gr unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 tulpini de telina, tocata marunt
  • 500gr de orez arborio
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca parmezan ras
  • Sucul de la 1 lamaie

Ingrediente scoici:

  • 2 conserve de scoici
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 4 catei de usturoi, tocat marunt
  • 2 bucăți ardei iute, tocat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sos Worcestershire, dupa gust
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de prepoarare:

Adaugati mazărea, spanacul, patrunjelul si menta intr-un blender.

Se amestecă cu 1 cana de apa pana se omogenizeaza.

Într-o tigaie adaugati jumatate din cantitatile de unt și ulei de măsline și incorporati ceapa si telina.

Gatiti până se inmoaie.

Se adaugă orezul și se amestecă bine, la foc mediu, timp de aproximativ 1 minut.

Apoi se adaugă vinul alb, amestecand bine, aproximativ 2 minute.

Încorporati supa de pui, amestecand bine aproximativ 2-3 minute.

Incorporati restul de unt, jumătate din parmezan si sucul de lamaie.

Se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper.

Se adauga piureul de legume verzi.

Opriti focul, dar pastrati risotto-ul cald.

Între timp, se scurg scoicile, se adauga intr-o tigaie impreuna cu restul ingredientelor.

Gatiti la foc mare, aproximativ 1-2 minute.

Aranjați risotto pe farfurii de servire, adaugati scoici, presarati parmezan și stropiti cu ulei de măsline.

Serviti imediat.

 

Risotto cu scoici

Risotto_cu_scoici_15

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • principalwh1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.