Reteta zilei: Rulada de vita umpluta cu bacon si legume
PrinteazaRulada de vita umpluta cu bacon si legume din: spanac, apa, muschi de vita, sare, piper, bacon, ardei rosu, dovlecel, praf de chili, usturoi, ulei de nuca de cocos.
Ingrediente:
- ½ kg spanac
- ¼ cana de apa
- 1 buc muschi vita
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru
- 4 felii de bacon, cuburi
- 1 ardei rosu, cuburi
- 1 dovlecel, cuburi
- 1 lingurita praf de chili
- 1 catel de usturoi, pisat
- 2 linguri ulei de nuca de cocos
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 °C. Incalziti tigaia la foc mare, adaugati spanac si apa si se acopera. Gatiti aproximativ 2 minute.
Opriti focul si lasati sa se raceasca. Scurgeti si apasati spanacul pentru a elimina tot lichidul.
Taiati muschiul, astfel incat sa il puteti umple.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Se incalzeste o tigaie si gatiti baconul pentru 3-4 minute.
Adaugati ardei si dovlecel, gatiti pentru 3-4 minute. Se presara praf de chili, usturoi si ½ lingurita sare si piper.
Se amesteca bine. Continuati sa gatiti pana cand legumele seunt patrunse, opriti apoi focul si lasati sa se raceasca.
Imprastiati amestecul de bacon si legume peste friptura condimentata.
Acoperiti amestecul de legume cu spanac. Rulati friptura si legati cu sfoara.
Asezonati exteriorul cu sare si piper. Incalziti tigaia si gatiti la foc mare in ulei de nuca de cocos pe toate laturile pana se rumeneste.
Puneti apoi in tava si dati la cuptor aproximativ 2 ore. Lasati sa se odihneasca, apoi taiati si serviti.
Rulada de vita umpluta cu bacon si legume
Pofta buna!
Foarte tare rulada asta