Reteta zilei: Salata de sorg cu sfecla rosie

Printeaza

Salata de sorg cu sfecla rosie din: sorg, supa de legume, sfecla rosie, stafide, sare, piper, suc de lamaie, ghimbir, ulei de seminte de in, nectar de agave, mustar, otet de vin alb.

 

Ingrediente salata:

  • 1,5 cesti de sorg
  • 4,5 cesti supa de legume
  • 1 kg sfecla rosie
  • 2-3 frunze de salata, tocata
  • 1 ceapa rosie , tocata
  • 1/4 ceasca de stafide
  • Sare si piper , dupa gust

vinegreta:

  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri ulei de seminte de in
  • 1 lingura de nectar agave
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Intr-o oala de dimensiuni medii , se adauga sorg si supa de legume. Se aduce la fierbere.

Se reduce focul si se fierbe , acoperit , timp de o ora. Opriti focul, scurgeti si pastrati deoparte.

Incalziti cuptorul la200C. Inveliti sfecla in folie. Dati la cuptor pentru 30- 60 de minute.

Lasati sa se raceasca, curatati coaja, taiati bucati si puneti deoparte.

Pentru prepararea vinegretei, intr-un bol amestecati impreuna toate ingredientele pana la omogenizare.

Intr-un castron mare, se adauga sorgul, sfecla, ceapa rosie si salata tocata.

Adauga stafidele si se toarna vinegreta. Amestecati pentru a se combina si serviti.

Salata de sorg cu sfecla rosie

Salata_de_sorg_cu_sfecla_rosie_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.