Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]
Reteta zilei: Salsa picanta de rosii cu tortilla
PrinteazaSalsa picanta de rosii cu tortilla din: rosii, ceapa rosie, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, coriandru, chimen, sare, zahar, tortilla.
Ingrediente:
- 10 rosii, taiate jumatati
- 1 ceapa rosie, taiata sferturi
- 1/2 ceapa, tocata
- 6 catei de usturoi, zdrobit
- 1/2 ardei iute
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/4 ceasca de coriandru proaspat
- 1 lingurita chimion macinat
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita de zahar
- 1 punga tortilla
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul. Puneti intr-o tava pe hartie de copt rosiile , ceapa rosie, 3 catei de usturoi si ardeiul iute.
Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 5-8 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca.
Indepartati demintele de la ardeiul iute apoi puneti in blender impreuna cu usturoi, ceapa rosie, ceapa alba, restul de usturoi crud si procesati cateva secunde.
Adaugati rosiile si procesati cateva secunde, apoi adaugati coriandrul si mai procesati cateva secunde.
toarna intr- un castron, se adauga chimen , 3/4 lingurita sare si 1/2 lingurita de zahar.
amesteca pentru a se combina, se acopera si se pastreaza la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Serviti cu tortilla.
Salsa picanta de rosii cu tortilla
Pofta buna!
Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]
Pofta buna!