Injera, pâinea spongioasă și fermentată care joacă un rol central în bucătăria etiopiană și eritreană, are o istorie lungă și fascinantă, fiind strâns legată de cultura și tradițiile acestor țări. Rădăcinile Injerei se întorc în antichitate, în Cornul Africii, unde făina de teff, un cereale nativ […]
Reteta zilei: Tarta cu nectarine
PrinteazaTarta cu nectarine din: faina, zahar pudra, unt, nectarine, zahar, oua, duc de lamaie.
aluat:
- 1 1/2 cani de faina
- 2/3 cesti de zahar pudra
- 3/4 ceasca de unt, rece
umplutura:
- 4 nectarine, felii groase
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de unt
- 6 oua
- 1 ¾ cana zahar
- 1 cana suc de lamaie
- 1/3 cana de faina
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190 grade C . Se unge o tava. Pentru a prepara aluatul, amestecati impreuna faina si zahar pudra.
Se adauga unt rece. Amestecati pana la omogenizare.
Imbracati pasrtea de jos a formei cu aluatul si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp, adaugati nectarinele intr-un bol, presarati 1 lingura de zahar.
Topiti 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati peste nectarinele si amestecati bine.
Gatiti aproximativ 3-5 minute. Amestecati impreuna oualele, zaharul si sucul de lamaie.
Adaugati faina si se amesteca bine.
Se toarna peste aluatul copt, coaceti apoi 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider cel putin doua ore.
Se presara cu zahar pudra si se serveste.
Tarta cu nectarine
Pofta buna!
Milkshake de Mango și Nucă de Cocos
din: mango, lapte de nuca de cocos, iaurt cu aroma, miere, gheata. Această rețetă aduce aroma exotică a mango-ului și a nucii de cocos într-un milkshake delicios. Acest milkshake vă va transporta cu gustul său exotic într-o călătorie culinară sub soarele tropical. Ingrediente: 2 mango-uri mature, curățate și […]
Pofta buna!
Buna rau tarta cu nectarine