Reteta zilei: Tocanita aromata de miel

Printeaza

Tocanita aromata de miel din: cuisoare, boabe de piper, cardamom verde, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de susan, ceapa, usturoi, ghimbir, turmeric, boia, scortisoara, rosii, carne de miel, apa, iaurt, orez basmati.

 

 

Ingrediente:

  • 8 cuisoare
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 5 linguri de ulei de susan
  • 3 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 4 rosii, taiate bucati
  • 2 1/2 -3 kg carne de miel, bucati
  • 2 1/2 cani de apa
  • 1 1/3 cesti de iaurt
  • Sare
  • Orez basmati, pentru servire

 

Mod de de preparare:

Utilizand un mojar se piseaza cuisoarele. Adaugati boabele de piper si se piseaza.

Adaugati pastaile de cardamom si zdrobiti.

Se incinge uleiul la foc mediu intr-o oala mare, adaugati ceapa tocata si gatiti, amestecand des, aproximativ 10 minute.

Adaugati turmeric si amestecati bine.

Adaugati chimen, coriandru, boia de ardei si scortisoara. Se adauga cuisoare, cardamom si piper.

Se adauga usturoiul zdrobit si ghimbir ras.

Gatiti pentru 2 minute. Adauga rosiile si gatiti timp de 4 minute.

Adaugati bucatile de miel, se amesteca bine si se fierbe timp de 4 minute.

Se incorporeaza apa si iaurt si se amesteca bine. Adaugati sare dupa gust.

Acoperiti vasul, dati focul la mic si gatiti timp de 2 ore, amestecand la fiecare 15 minute.

Se serveste cu orez basmati.

 

Tocanita aromata de miel

Tocanita aromata de miel

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • longwck

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.