Reteta zilei: Tocanita cu jambon de porc si legume
PrinteazaTocanita cu jambon de porc si legume din: jambon de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, coriandru, zahar brun, apa, piper, pasta ardei iute, ceapa verde, cimbru, suc de limeta, otet, ceapa rosie.
Ingrediente:
- 1 felie jambon de porc, cuburi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita sos worcestershire
- 1 lingura de ketchup
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa, tocata
- 1 rosie, tocata
- 2 linguri coriandru
- 1 1/2 linguri zahar brun
- 3 cani de apa
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita pasta ardei iute
- 1-2 fire ceapa verde, tocata
- 2 crengute de cimbru proaspat
- 1 limeta sau 3 linguri de otet
- 1 ceapa rosie, tocata
Mod de preparare:
Se amesteca condimentele umede cu ceapa, piper, ghimbir, ceapa verde, usturoi, coriandru, ceapa rosie, cimbrul, pasta ardei iute si rosia.
Stoarceti sucul de limeta peste carnea de porc, amestecati, apoi clatiti. Adaugati carnea de porc in amestecul de condimente. Se amesteca, se acopera si se lasa la marinat timp de aproximativ 2 ore in frigider.
Intr-o cratita adaugati uleiul la foc mare. Se adauga zaharul, amestecati pana se topeste. Adaugati carnea de porc condimentata, se amesteca pentru a acoperi uniform toate bucatile de carne.
Apoi se reduce focul la mic si se fierbe acoperit timp de aproximativ 10-15 minute.
Scoateti capacul, dati focul la mare, se adauga 3 cani de apa si lasati sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se reduce focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba timp de aproximativ 40-45 minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Tocanita cu jambon de porc si legume
Pofta buna!